facebook

Zaloguj się


1. Jesteś naszym klientem:

* E-mail:
* Twoje hasło dostępu:

Nie pamiętasz hasła?

2. Nie jesteś naszym klientem:

Chcesz złożyć zamówienie?
moje konto
koszyk
Tu jesteś: Mokate separator Polityka prywatności

Polityka prywatności

Wszelkie podane przez Klienta dane osobowe, to jest imię i nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail i numer telefonu przechowywane są przez Sklep z zachowaniem należytej staranności i nie będą udostępniane osobom trzecim.

Rejestrując się w systemie i zakładając indywidualne konto w Sklepie Klient wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celu realizacji zamówienia oraz w celach marketingowych związanych z działalnością  Firmy „MOKATE” S.A., zgodnie z art. 23 ust.1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. Nr 133, poz. 883).

Administratorem udostępnionych przez Klienta danych osobowych jest „MOKATE” S.A. z siedzibą w Ustroniu, ul. Katowicka 265A, 43-450 Ustroń, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Bielsku – Białej, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000010037, NIP 548-21-35-881, REGON 072250034, kapitał zakładowy 166.325.000,00 zł, wniesiony w całości.

Na potrzeby przechowywania danych osobowych Klientów została stworzona baza danych, która spełnia wymagania dotyczące zabezpieczeń, określone przez odpowiednie przepisy prawa, w szczególności przez rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz.U. z 2004 roku, Nr 144, poz. 1024).

Klienci mają prawo wglądu w swoje dane, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestaniu ich wykorzystywania. W tym celu należy zalogować się w systemie sklepu i w zakładce "moje konto" dokonać aktualizacji danych lub trwale usunąć konto.

Sklep zastrzega sobie prawo zmiany Polityki prywatności. O każdej zmianie Sklep zawiadomi Klientów poprzez wysyłkę wiadomości e-mail z informacją o zmianie oraz na stronie internetowej Sklepu w zakładce Polityka prywatności na co najmniej 14 dni przed wprowadzeniem zmian.

Polityka cookies

Serwis internetowy Sklep Mokate działający pod adresem http://www.sklep.mokate.com.pl/ zwany dalej Stroną WWW używa plików cookies w celu zapewnienia swoim Użytkownikom bezpieczeństwa i efektywności korzystania ze Strony WWW. Poruszający się po Stronie WWW Użytkownik wyraża zgodę na wykorzystanie przez Stronę WWW plików cookies.

Co to są pliki cookies?

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) są to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Strony WWW i przeznaczone do korzystania z niej. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Z jakich pików cookies korzysta Strona WWW.

W ramach Strony WWW wykorzystywane są dwa rodzaje plików cookies.

Strona www wykorzystuje pliki:

- „funkcjonalne” , które służą do przechowywania takich informacji jak: login czy hasło, co przyspiesza i ułatwia korzystanie ze Strony WWW,

- „statystyczne”, dzięki którym Strona WWW może dokonywać optymalizacji zgodnie z preferencjami Użytkowników,

- „reklamowe”, umożliwiające Użytkownikom otrzymywanie reklam dostosowanych do ich indywidualnych preferencji i zainteresowań,

- „społecznościowe”, które umożliwiają integrację serwisów społecznościowych z których korzysta Użytkownik ze Stroną WWW.

Blokowanie plików cookies

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie pików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy mogą dokonywać w każdym czasie zmian ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Strony WWW. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Brak blokady oznacza, że Użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Ograniczenie przez Użytkownika stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na Stronie WWW.

Nasza strona korzysta z plików cookies. Aby zapewnić najwyższą jakość usług nasza Strona WWW wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej (pliki cookies i podobne technologie) zgodnie z informacjami opisanymi w polityce prywatności serwisu.

ico zamknij

Zapisz się do newslettera Mokate

Chcesz pierwszy wiedzieć o nowościach i promocjach w sklepie Mokate?

Newsletter