Skosztuj niezwykłego połączenia soczystości z orzeźwieniem! Wyjątkowa i egzotyczna Yerba Mate w słonecznej kompozycji ze słoneczną figą i grejpfrutem!
Yerba Mate, tradycyjny napój Indian Guarani i Keczua (caá mati), otrzymywany jest z liści ostrokrzewu paragwajskiego. Pomaga znosić upały i znakomicie orzeźwia. Jest potężnym sojusznikiem w walce ze zmęczeniem i pobudza intelekt. Zwyczajowo napój Yerba Mate przyrządzany jest w specjalnym naczyniu zwanym mate, wykonanym z tykwy, ceramiki lub drewna. Pije się go przez specjalną rurkę, zakończoną sitkiem, zwaną bombillą.
Dla wygody użytkowania, przygotowano Yerba Mate w formie ekspresowych torebek w kształcie piramidek. Dzięki ich trójwymiarowej formie, swobodny przepływ wody wydobywa z yerby pełny aromat i pozwala na uzyskanie naparu o niebywałej subtelności i charakterystycznym, słonecznym smaku, przywodzącym na myśl egzotykę Amazonii.
YERBA MATE O SMAKU GREJPFRUTA Z FIGĄ W TOREBKACH DO ZAPARZANIA
Składniki:
Yerba Mate (Ilex paraguariensis) 84%, aromat, korzeń lukrecji 5%, suszona skórka grejpfruta 2%, suszony owoc figi 2%.
Kraj pochodzenia Yerba Mate: Brazylia
Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.
Sposób przygotowania:
Włożyć torebkę herbaty do filiżanki. Zalać 200 ml gorącej , ale nie wrzącej wody. Zaparzać 5 minut.
Masa netto:
e 34 g / 1.2 OZ (20 x 1,7 g)
Ilość torebek: 20
Data:
Najlepiej spożyć przed upływem 24 miesięcy od daty produkcji.
Informację o dacie produkcji można uzyskać drogą mailową.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasza strona korzysta z plików cookies. Aby zapewnić najwyższą jakość usług nasza Strona WWW wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej (pliki cookies i podobne technologie) zgodnie z informacjami opisanymi w polityce prywatności serwisu.