Zasób 1

Zaloguj
się:

1 Jesteś naszym klientem?

Nie pamiętasz hasła?

Utwórz nowe hasło

2 Nie jesteś jeszcze naszym klientem?

Czerp korzyści z posiadania
konta w naszym sklepie.

Załóż konto

Moje
konto


Dane osobowe i polityka prywatności

Podstawowe informacje na temat danych osobowych

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO informujemy Ciebie, Klienta Sklepu internetowego , iż:

  1. administratorem Twoich danych osobowych jest MOKATE S.A. z siedzibą w Ustroniu (43-450), przy ul. Katowickiej 265A, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000010037;
     
  2. osobą kontaktową ze strony MOKATE S.A. w sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych jest Inspektor Ochrony Danych, adres e-mail: iod@mokate.com.pl, adres do korespondencji MOKATE S.A., Inspektor Ochrony Danych, ul. Katowicka 265A, 43-450 Ustroń;
     
  3. Twoje dane osobowe przetwarzane będą w celu związanym z założeniem konta w Naszym Sklepie internetowym i realizacją ewentualnych zamówień złożonych w Naszym Sklepie internetowym oraz wysyłką Newslettera – zatem jest to niezbędne do wykonania umowy oraz w celu realizacji uzasadnionego interesu MOKATE S.A. w postaci chociażby wysyłki zamówionych produktów oraz w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami, co jest zgodne z postanowieniami art. 6 ust. 1 lit. a), b) i f) RODO;
     
  4. odbiorcą Twoich danych osobowych są Spółki z Grupy MOKATE – MOKATE Sp. z o.o. z siedzibą w Żorach, Global Coffee Group Sp. z o.o. z siedzibą w Ustroniu i FPUH MOKATE Sp. z o.o. z siedzibą w Ustroniu oraz podwykonawcy – czyli podmioty, za pomocą których Sklep internetowy realizuje zamówienia, jak np. firmy kurierskie, operatorzy systemów płatności. W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do niezbędnego minimum;
     
  5. Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres, w którym nastąpi przedawnienie roszczeń w związku z obsługą Twojego konta lub realizacją zamówień;
     
  6. posiadasz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody wyrażonej przed jej cofnięciem;
     
  7. wszelka komunikacja w obszarze Twoich danych, w tym oświadczenie o cofnięciu zgody na przetwarzanie danych osobowych, powinny być składane do Inspektora ochrony danych wskazanego w pkt. 2), pisemnie lub mailowo (na adresy podane w pkt. 2);
     
  8. masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznasz, iż przetwarzanie Twoich danych osobowych dotyczących narusza przepisy RODO;
     
  9. podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne dla celów związanych z założeniem konta w Sklepie internetowym, składanymi zamówieniami i wysyłką Newslettera.

 

Polityka prywatności

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy Mokate, prowadzony pod adresem https://www.sklep.mokate.com.pl/ przez MOKATE S.A. z siedzibą przy ul. Katowickiej 265A (43-450 Ustroń).

MOKATE S.A. dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania ze strony internetowej sklepu i dokonywania zakupów w ramach sklepu oraz w tym celu podejmuje wszelkie niezbędne działania.

Polityka cookies

Serwis internetowy Sklep Mokate działający pod adresem http://www.sklep.mokate.com.pl/ zwany dalej Stroną WWW używa plików cookies w celu zapewnienia swoim Użytkownikom bezpieczeństwa i efektywności korzystania ze Strony WWW. Poruszający się po Stronie WWW Użytkownik wyraża zgodę na wykorzystanie przez Stronę WWW plików cookies.

Co to są pliki cookies?

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) są to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Strony WWW i przeznaczone do korzystania z niej. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Z jakich pików cookies korzysta Strona WWW.

W ramach Strony WWW wykorzystywane są dwa rodzaje plików cookies.

  • Pliki „sesyjne” czyli tymczasowe, które przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia Strony WWW lub wyłączenia przeglądarki internetowej. Pliki tymczasowe są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Strony WWW. Umożliwiają one bezpieczne logowanie na stronie.
  • Pliki „stałe” przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika przez określony czas w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Strona www wykorzystuje pliki:

  • „funkcjonalne” , które służą do przechowywania takich informacji jak: login czy hasło, co przyspiesza i ułatwia korzystanie ze Strony WWW,
  • „statystyczne”, dzięki którym Strona WWW może dokonywać optymalizacji zgodnie z preferencjami Użytkowników,
  • „reklamowe”, umożliwiające Użytkownikom otrzymywanie reklam dostosowanych do ich indywidualnych preferencji i zainteresowań,
  • „społecznościowe”, które umożliwiają integrację serwisów społecznościowych z których korzysta Użytkownik ze Stroną WWW.

Strona WWW wykorzystuje poniżej wymienione pliki cookie w następujących celach:

  • utrzymanie sesji użytkownika sklepu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie sklepu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  • dostosowania zawartości strony internetowej sklepu do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze strony internetowej; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

 

Blokowanie plików cookies

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie pików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy mogą dokonywać w każdym czasie zmian ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Strony WWW. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Brak blokady oznacza, że Użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Ograniczenie przez Użytkownika stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na Stronie WWW.

Nasza strona korzysta z plików cookies. Aby zapewnić najwyższą jakość usług nasza Strona WWW wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej (pliki cookies i podobne technologie) zgodnie z informacjami opisanymi w polityce prywatności serwisu.

Zapisz się do newslettera!

Chcesz wiedzieć pierwszy o nowościach i promocjach w sklepie Mokate? Zapisz się do naszego i uzyskaj

Adres e-mail: